728 x 90

Volvo ще достави 24 000 автономни XC90 на Uber

Volvo ще достави 24 000 автономни XC90 на Uber

Volvo ще достави 24 000 автономни XC90 на компанията Uber, като сделката ще бъде реализирана между 2019 и 2021 година. Точно с такива коли Uber прави тестове на автономните им системи в Аризона и Пенсилвания, като автомобилът се поръчва за таксиметров превоз, но разликата с обикновената услуга е, че той се извършва в присъствието на

Volvo ще достави 24 000 автономни XC90 на компанията Uber, като сделката ще бъде реализирана между 2019 и 2021 година.

Точно с такива коли Uber прави тестове на автономните им системи в Аризона и Пенсилвания, като автомобилът се поръчва за таксиметров превоз, но разликата с обикновената услуга е, че той се извършва в присъствието на двама инженери на Uber, като единият от тях е задължително зад волана. Той трябва да се намеси, ако се обърка нещо с автономното управление.

Според по-ранна информация плановете на Uber са били компанията да купи освен XC90 и седани S90, както и комбита V90.

От 2016 година компанията провежда тестове на автономни технологии с автомобили Ford Fusion в Питсбърг, Пенсилвания, като моделът е сходен на този, който се използва в Аризона.

През февруари тази година Uber подписа договор за дългосрочно сътрудничество и с Daimler, като това означава, че компанията планира да използва и автономни автомобили Mercedes в бъдеще.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт