728 x 90

Започна производството на електрическия 9-3 в Китай

След като през 2012 година купи активите на фалиралото дружество SAAB, китайската компания NEVS най-накрая стартира серийното производство на обновения автомобил 9-3. На практика седанът се базира на модела, който шведите продаваха до последно, но разполага с изцяло електрическо задвижване, което осигурява автономен пробег от около 300 километра. NEVS вече е получил предварителни поръчки за

След като през 2012 година купи активите на фалиралото дружество SAAB, китайската компания NEVS най-накрая стартира серийното производство на обновения автомобил 9-3.

На практика седанът се базира на модела, който шведите продаваха до последно, но разполага с изцяло електрическо задвижване, което осигурява автономен пробег от около 300 километра.

NEVS вече е получил предварителни поръчки за около 150 000 автомобила, като през първата година на производство ще бъдат осигурени около 50 000 от тях.

След това, когато фабриката на компанията заработи с пълния си капацитет, ще бъдат сглобявани по приблизително 200 000 електрически коли годишно.

9-3 е първият модел от цяла бъдеща гама на NEVS, която ще видим в следващите няколко години. Още в рамките на 2018 г. се очаква възраждане и на 9-3 Х, отново под формата на електромобил, а в бъдеще очакваме и чисто нови модели.

Не е ясно дали китайците ще използват платформата Phoenix, която SAAB разработи скоро преди фалита си, или ще се заложи на изцяло нова архитектура.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт