728 x 90

Alpine A110 най-накрая се качи на поточната линия

Renault чрез възродения си бранд Alpine най-накрая стартира производството на новия спортен автомобил A110. Машината беше представена за първи път на изложението в Женева през март тази година и сега вече е във фазата на серийна сглобка, която се извършва в същия завод, в който се е монтирал и оригиналният Alpine. За да подготви фабриката

Renault чрез възродения си бранд Alpine най-накрая стартира производството на новия спортен автомобил A110. Машината беше представена за първи път на изложението в Женева през март тази година и сега вече е във фазата на серийна сглобка, която се извършва в същия завод, в който се е монтирал и оригиналният Alpine.

За да подготви фабриката за работата по спортния автомобил, френският производител е инвестирал над 35 милиона евро, като освен това е увеличил екипа от служители с около 60 процента.

Alpine A110 разполага с 250 к.с. от 1.8-литров турбо мотор, които го правят едно от доста бързите предложения на пазара, особено имайки предвид ниското му тегло. Въпреки това, французите планират да влеят още сила в спортния си модел.

Според британското издание AutoExpress, инженерите на Renault ще подобрят 1.8-литровото турбо на машината с цел достигане на кота от 300 к.с. Не се предвижда смяна на агрегата като цяло.

Освен това, сегашното тегло от 1080 килограма ще бъде свалено допълнително до малко над един тон, като това ще стане факт след известни промени в интериора. Предвиждат се и промени по окачването, като новата версия, която засега носи заводско име Sport Chassis, ще получи 15-20% по-твърда ходова част.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт