728 x 90

Екология: Китай забранява 553 модела, има Ауди и Мерцедес

Екология: Китай забранява 553 модела, има Ауди и Мерцедес

От 1 януари 2018 г. Китай забранява местното производство на 553 леки автомобила, които не съответстват на съвременните еклологични норми и изразходват много гориво. Съответното изявление беше публикувано от China Vehicle Technology Service Center (Китайски център за автомобилни технологии), съобщава Bloomberg. Генералният секретар на Китайската асоциация за леки автомобили в интервю за агенцията съобщи, че

От 1 януари 2018 г. Китай забранява местното производство на 553 леки автомобила, които не съответстват на съвременните еклологични норми и изразходват много гориво. Съответното изявление беше публикувано от China Vehicle Technology Service Center (Китайски център за автомобилни технологии), съобщава Bloomberg.

Генералният секретар на Китайската асоциация за леки автомобили в интервю за агенцията съобщи, че това е "не много голям" процент коли, които се произвеждат на местния пазара. Известно е, че сред попадналите "под ножа" са Audi Q3, Chevrolet Cruze и Mercedes-Benz C-Class.

Наскоро правителството на Китай представи план, съгласно който до 2030 г. в страната ще бъде забранена продажбата на автомобили с ДВГ. Очаква се дотогава до 40% от парка да бъде от хибриди, коли с горивни клетки и електромобили.

За първите 11 месеци на текущата година в Китай са продадени 490 750 "зелени" транспортни средства. Най-популярен сред тях е електрическият кросоувър BAIC EC-Series, който натрупа тираж от 64 910 бройки.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт