728 x 90

Volkswagen произведе над 6 милиона коли през 2017 г.

Volkswagen произведе над 6 милиона коли през 2017 г.

Volkswagen отчете рекордни нива на производство на нови автомобили през изминалата вече 2017 година. Немският гигант е сглобил малко над шест милиона коли за последните 12 месеца. Въпреки свежите нови попълнения като T-Roc и Atlas, най-добре продавани и търсени си остават класическите модели на фирмата Polo, Golf, Jetta и Passat. Доста добре се справя и Santana

Volkswagen отчете рекордни нива на производство на нови автомобили през изминалата вече 2017 година. Немският гигант е сглобил малко над шест милиона коли за последните 12 месеца.

Въпреки свежите нови попълнения като T-Roc и Atlas, най-добре продавани и търсени си остават класическите модели на фирмата Polo, Golf, Jetta и Passat. Доста добре се справя и Santana в различни версии, продавани основно в Китай.

Към момента, брандът предлага общо цели 60 модела по целия свят, като някои от тях са вариации на една и съща разработка. Производството тече всеки ден в 50 фабрики, позиционирани в 14 страни по света.

От началото на съществуването на компанията до ден днешен са били сглобени повече от 150 милиона автомобили с марка Volkswagen. 

Следващият важен етап от развитието на марката е пускането на серия от електрически автомобили I.D., като това ще се случи до края на десетилетието.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт