728 x 90

Tesla увеличи доставките на Model 3

Tesla увеличи доставките на Model 3

Tesla увеличава производството, а оттам и доставките на новия си електромобил Model 3, но темпото на производство все още е далеч от това, което би искал да види Илон Мъск, феновете на марката и анализаторите на „Уолстрийт”. През последното тримесечие на миналата година компанията е доставила 1550 бройки Model 3, което е огромен ръст в

Tesla увеличава производството, а оттам и доставките на новия си електромобил Model 3, но темпото на производство все още е далеч от това, което би искал да види Илон Мъск, феновете на марката и анализаторите на „Уолстрийт”.

През последното тримесечие на миналата година компанията е доставила 1550 бройки Model 3, което е огромен ръст в сравнение с третото тримесечие, когато бяха сглобени едва 220 коли. В същото време от Tesla отложиха момента за достигане на производство в размер на 5000 броя Model 3 от първото тримесечие на 2018 за второто.

Първият достъпен модел на Tesla предизвика страхотен интерес, а компанията получи почти половин милион заявки, но производството му се забави заради проблеми с доставчиците на компоненти и недостатъчно добра организация на самия процес.

През първото тримесечие на 2018 година целта е производството на Model 3 да достигне до 2500 брой на седмица.

За 2017 компанията е доставила 101 312 броя Model S и Model X, като това е ръст с 33% спрямо 2016 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт