728 x 90

Great Wall лансира собствена марка за електромобили

Great Wall лансира собствена марка за електромобили

Китайският автомобилен производител Great Wall планира да лансира собствена марка за електромобили, която трябва да дебютира на салона в Пекин през април. Брандът ще носи името Ora и в Пекин ще представи първия си модел – изцяло електрическия кросоувър iQ5, съобщи CarNewsChina. Според непотвърдена информация iQ5 е изграден върху платформа на марката Wey, която също

Китайският автомобилен производител Great Wall планира да лансира собствена марка за електромобили, която трябва да дебютира на салона в Пекин през април. Брандът ще носи името Ora и в Пекин ще представи първия си модел – изцяло електрическия кросоувър iQ5, съобщи CarNewsChina.

Според непотвърдена информация iQ5 е изграден върху платформа на марката Wey, която също е собственост на Great Wall. Електромобилът е дълъг почти 4,5 метра, колесната му база е 2615 мм, а теглото му – 1395 кг.

Ora iQ5 се задвижва от електромотор с мощност 163 конски сили, който черпи енергия от пакет литиево-йонни батерии. Вече се знае, че максималната му скорост ще е 150 км/ч, но все още няма информация за най-важното – колко ще е пробегът на електромобила с едно зареждане на батериите.

Най-успешната марка на Great Wall е Haval, която е и най-големият производител на SUV автомобили в Китай, като отскоро част от моделите на бранда присъстват и в България.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт