728 x 90

$300 000 за първия Ford Mustang Bullitt

$300 000 за първия Ford Mustang Bullitt

Първото спортно купе Ford Mustang Bullitt с VIN номер беше продадено на аукциона Barrett-Jackson за 300 хиляди щатски долара. Всички приходи от продажбата на партидата отидоха за благотворителност. Автомобилът беше пуснат в чест на култовия филм "Булит" със Стив Маккуин в главната роля, който в лентата шофираше легендарен Mustang GT. Парите бяха изпратени в сметката

Първото спортно купе Ford Mustang Bullitt с VIN номер беше продадено на аукциона Barrett-Jackson за 300 хиляди щатски долара. Всички приходи от продажбата на партидата отидоха за благотворителност. Автомобилът беше пуснат в чест на култовия филм "Булит" със Стив Маккуин в главната роля, който в лентата шофираше легендарен Mustang GT.

Парите бяха изпратени в сметката на Boys Republic. Тази институция е училище, приемащо деца независимо от религия и помага на проблемни тийнейджъри. В него са обучавани повече от 30 000 млади момчета и момичета, включително Стив Маккуин, завършил там през 1946 година.

Bullitt се предлага в зелено или черно тяло с 19-инчови черни колела – без логото на производителя на радиаторната решетка и емблемата Bullitt на кърмата. Вътре са монтирани черни кожени кресла Recaro с бродирано име на версията и бял лост за превключване на скоростите.

Ford Mustang Bullitt беше представен публично в рамките на автомобилното изложение в Детройт на 15 януари. Под капака на специалната кола има петлитров бензинов V8 двигател с мощност 475 к.с., способен да ускори колата до 262 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт