728 x 90

Стартира производството на Mercedes-Benz CLS

Стартира производството на Mercedes-Benz CLS

Най-новото попълнение към гамата от луксозни модели на Mercedes-Benz, седанът CLS, е вече на поточната линия в град Зинделфинген. Съперникът на Audi A7 и BMW 6-Series GranCoupe ще се сглобява на същата производствена линия, на която се монтира и актулното поколение E-Class във версии седан и комби. В същия завод Mercedes работи и по още

Най-новото попълнение към гамата от луксозни модели на Mercedes-Benz, седанът CLS, е вече на поточната линия в град Зинделфинген. Съперникът на Audi A7 и BMW 6-Series GranCoupe ще се сглобява на същата производствена линия, на която се монтира и актулното поколение E-Class във версии седан и комби.

В същия завод Mercedes работи и по още няколко от най-скъпите си возила – S-Class във всичките му разновидности и AMG GT. Също така, супер ексклузивния Mercedes-Maybach излиза от този завод.

Доставките на новия CLS започват съвсем скоро, като първо такива ще бъдат извършвани в Европа. Засега са известни цените само в Германия, където базовият модел ще струва малко над 68 хиляди евро. Тук става дума за дизеловия 350d, който използва 6-цилиндров 3.0-литров дизел с 282 к.с. и цели 600 Нм въртящ момент.

По-нагоре се позиционира 400d, който използва на практика същия агрегат, но предлага по-висока мощност от 340 к.с. Над него засега ще стои единствено 450, който се задвижва от 3.0-литров бензинов мотор с 367 к.с. Скоро се очаква анонсирането и на допълнителни двигателни версии.

Листата с допълнителни екстри е изключително дълга, като включва всичко от AMG спортен пакет до голяма двуекранна инфотейнмънт система в интериора.

Вече беше потвърдено, че CLS Shooting Brake няма да получи свой наследник, тъй като интересът към стилното комби е минимален.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт