728 x 90

Шварценегер взе 2,5 милиона долара за своя Bugatti Veyron

Шварценегер взе 2,5 милиона долара за своя Bugatti Veyron

Холивудската звезда и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер е продал за 2,5 милиона долара своя Bugatti Veyron, който навремето австриецът купи с цел инвестиция. Информацията е на сайта TMZ, а купувач е дилър на луксозни автомобили, който ще търси нов собственик на колата с пробег 1600 километра. Шварценегер купи своя Grand Sport Vitesse през

Холивудската звезда и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер е продал за 2,5 милиона долара своя Bugatti Veyron, който навремето австриецът купи с цел инвестиция. Информацията е на сайта TMZ, а купувач е дилър на луксозни автомобили, който ще търси нов собственик на колата с пробег 1600 километра.

Шварценегер купи своя Grand Sport Vitesse през 2014 година, като автомобилът се задвижва от W16 двигател с четири турбини и има мощност 1200 конски сили.

Докато беше губернатор Шварценегер застъпваше много строга политика спрямо автомобилите с двигатели с вътрешно горене в Калифорния и сега щатът е сред лидерите по налагането на електромобилите и хибридите.

В последните години Шварценегер се сдоби с два много интересни електромобила, дело на австрийската фирма Kreisel. Единият е първият в света електрически Hummer H1, който се задвижва от два електромотора с обща мощност 490 конски сили и има батерия с капацитет 100 киловатчаса. Теглото на машината е 3,3 тона, а пробегът й с едно зареждане – 300 километра.

Другият електромобил на Kreisel е електрическият вариант на G-класата на Mercedes, който е с почти същите показатели като електрическия H1 по отношение на мощността и пробега.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт