728 x 90

BMW спира временно производството на M550i за Европа

BMW ще прекрати временно производството на европейската версия 550i – най-мощната 5-Series под флагмана М5. Причината за това е навлизащият от септември тази година нов стандарт за измерване на разхода на гориво на Стария континент. Баварците все още не са готови да покрият това ново изискване, като за целта V8 мотора на 550i ще трябва

BMW ще прекрати временно производството на европейската версия 550i – най-мощната 5-Series под флагмана М5. Причината за това е навлизащият от септември тази година нов стандарт за измерване на разхода на гориво на Стария континент.

Баварците все още не са готови да покрият това ново изискване, като за целта V8 мотора на 550i ще трябва да получи филтър за твърди частици. Той обаче е все още в процес на разработка.

Добрата новина е, че спирането на производството ще бъде факт само няколко месеца, като възобновяването му се очаква преди Нова година.

Интересно също така е, че М5, който използва на практика същия двигател, няма да бъде засегнат от проблема, тъй като в тази си спецификация моторът вече отговаря на новите WLTP стандарти.

Изискванията засега касят само европейския пазар, което означава, че М550i ще продължи да се продава в сегашния си вид в Америка и останалата част от света.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт