728 x 90

Daimler отстранява Europcar по пътя към съюз с BMW

    Daimler ще откупи 25-процентовия дял на Europcar в компанията за споделяне на автомобили Car2Go, като цената на пакета е 70 милиона евро. Това обяви германската компания, а предстоящата сделка беше определена от анализаторите към следващата крачка към съюз на Daimler и BMW за създаването на автономни таксита. Daimler и BMW вече преговарят за обединяване на

    Daimler ще откупи 25-процентовия дял на Europcar в компанията за споделяне на автомобили Car2Go, като цената на пакета е 70 милиона евро. Това обяви германската компания, а предстоящата сделка беше определена от анализаторите към следващата крачка към съюз на Daimler и BMW за създаването на автономни таксита.

    Daimler и BMW вече преговарят за обединяване на двете платформи – Car2Go и DriveNow, като информацията е от източник на агенция Reuters.

    Така двете компании ще влязат на скорост в новата ера на мобилност, като автономните автомобили, които ще се появят на по-късен етап, ще им позволят да настъпят в пазарния сегмент, в който сега доминират Uber в САЩ и Didi Chuxing в Китай.

    Според консултантската компания PwC конвенционалните автомобилни производители може да бъдат маргинализирани на този пазар от технологичните компании, разполагащи с много свободен капитал. За да не стане това, те трябва да предлагат услуги, родеещи се с таксиметровите превози и споделеното пътуване.

    Предполага се, че Daimler и BMW ще работят и в посока за създаване на съвместни бизнес предприятия, посветени на споделянето на автомобили, зареждане на електромобили и дигитални паркинг услуги.

    През януари BMW изкупи дела на своя партньор Sixt в DriveNow, което също беше оценено като крачка към бъдещия съюз с Daimler.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт