728 x 90

Още тази година Toyota се отказва от дизелите в Европа

    Още тази година Toyota ще спре да продава дизелови двигатели в Европа, потвърди днес в Женева главният изпълнителен директор на Toyota Европа Йохан ван Зил. Продажбите на дизелови автомобили заемат по-малко от 10% от сделките на Toyota в Европа, допълни той. Но това важи само за леките коли, тъй като Toyota ще продължи да предлага

    Още тази година Toyota ще спре да продава дизелови двигатели в Европа, потвърди днес в Женева главният изпълнителен директор на Toyota Европа Йохан ван Зил.

    Продажбите на дизелови автомобили заемат по-малко от 10% от сделките на Toyota в Европа, допълни той.

    Но това важи само за леките коли, тъй като Toyota ще продължи да предлага дизелови версии на големия SUV Land Cruiser, пикапа Hilux и лекотоварния Proace, тъй като това са предпочитаните от клиентите варианти на тези модели, допълниха от компанията.

    От години насам Toyota последователно работи за елиминиране на дизеловите технологии от моделната си гама в Европа, като агресивно налага бензин-електрическите си хибриди, които вече заемат над 40% от продажбите на японската марка на територията на Стария континент.

    През 2016 година Toyota представи компактния SUV C-HR без дизелова версия, а сега 80% от продажбите на модела в Европа са на хибриди.

    През януари италианското представителство на Toyota заяви, че няма да предлага дизелови версии на моделите, които предлага на местния пазар.

    Последният ход на Toyota срещу дизела стана факт днес – при дебюта на третото поколение на компактния модел Auris, в моторната му отсъства дизелов вариант.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт