728 x 90

Renault и Nissan отричат, че ще изкупуват държавния дял

Renault и Nissan отричат, че ще изкупуват държавния дял

Renault и Nissan отрекоха информацията, че двете компании преговарят за покупката на дела на Франция в холдинга Renault. Цената на акциите на Renault отскочи с 13%, след като агенция Reuters съобщи, че такива преговори вече текат и се очаква, че Nissan ще купи по-голямата част от 15-процентния дял на френската държава в Renault. Говорител на

Renault и Nissan отрекоха информацията, че двете компании преговарят за покупката на дела на Франция в холдинга Renault.

Цената на акциите на Renault отскочи с 13%, след като агенция Reuters съобщи, че такива преговори вече текат и се очаква, че Nissan ще купи по-голямата част от 15-процентния дял на френската държава в Renault.

Говорител на компанията обаче определи информацията за дискусии за откупуването на държавния дял „чиста спекулация”.

Според по-ранна информация преговорите са започнали по инициатива на големия шеф на Renault-Nissan Карлос Гон, а с изкупуването на акциите френската държава няма да може да контролира Renault, като това ще отвори пътя за по-тясно сътрудничество с Nissan.

Според източници на Reuters обаче тази сделка изобщо не е сигурна, тъй като все още не е получила одобрението на държавата. А когато това се случи, то изкупуването на държавния дял трябва да е много добре балансирано между японските и френските инвестиции.

Източници от компанията съобщиха, че Гон е предложил и временна структура за управлението на Renault, Nissan и Mitsubishi, като това ще е прелюдия към превръщането на компанията в глобална автомобилна група със седалище в Амстердам. Това със сигурност също ще е чувствителна тема за френските политици.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт