728 x 90

В Skoda имат амбициозни планове за следващия си SUV

В Skoda имат амбициозни планове за следващия си SUV

Шефовете на Skoda имат „амбициозни пазарни планове” за следващия  SUV модел в гамата на марката, който ще се появи през следващото лятото и ще е третият такъв автомобил за компанията в последните 3 години. Новият SUV модел ще е базиран на концепта Vision X, показан този месец в Женева, а серийната версия ще дебютира след

Шефовете на Skoda имат „амбициозни пазарни планове” за следващия  SUV модел в гамата на марката, който ще се появи през следващото лятото и ще е третият такъв автомобил за компанията в последните 3 години.

Новият SUV модел ще е базиран на концепта Vision X, показан този месец в Женева, а серийната версия ще дебютира след година, отново в Женева.

Шефът на продажбите и маркетинга в Skoda Ален Фаве не даде съвсем точна прогноза, до обясни, че в компанията очакват серийната версия на Vision X да стане №2 по продажби в SUV гамата, като първата позиция се очаква да заеме компактния Kodaq, който беше лансиран в края на миналата година.

Предстои увеличаване на капацитета на завода на Skoda с 80 000 коли годишно, като огромната част от новите бройки ще са точно от новия SUV модел.

Сегментът на компактните SUV модели в Европа нарасна с 6,4% миналата година и достигна 1,34 милиона продажби. Новият модел на Skoda ще е третият участник на VW Group в този сегмент след лансирането на SEAT Arona и очаквания по-късно тази година VW T-Cross. И трите модела са изградени върху платформата MQB A0 на VW Group.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт