728 x 90

Германското правителство ще се бори срещу забраните на дизелите

Германското правителство ще се бори срещу забраните на дизелите

Германия трябва да направи всичко възможно, за да избегне забраните за дизелови автомобили. Това заяви новият финансов министър на Германия, който в същото време подкани отделните градове и общини да инвестират по-сериозно в зарядни станции за електромобили. Олаф Шолц изрази и скептицизъм, че промяна в данъците и данъчната политика, например премахването на данъчните облекчения за

Германия трябва да направи всичко възможно, за да избегне забраните за дизелови автомобили. Това заяви новият финансов министър на Германия, който в същото време подкани отделните градове и общини да инвестират по-сериозно в зарядни станции за електромобили.

Олаф Шолц изрази и скептицизъм, че промяна в данъците и данъчната политика, например премахването на данъчните облекчения за дизела, ще накара автомобилната индустрия по-бързо да лансира нови коли, които замърсяват по-малко природата.

Новият министър отхвърли и призивите към правителството да предложи финансови облекчения, за да се осигури лансирането на по-чисти дизели и да се намалят вредните емисии в градовете със силно замърсен въздух.

„Това е задача на автомобилната индустрия, която трябва да разработи коли, които да отговарят на актуалните и бъдещи изисквания за чистотата на въздуха – обясни Шолц. – Трябва сериозно да поговорим за това как можем да осигурим повече електромобили на пътя или как да разширим обществения транспорт.”

Шолц, който притежава дизелов автомобил, призна, че споделя притесненията на други собственици на такива коли, че в бъдеще ще им бъде забранен достъпът до много германски градове.

„Трябва да направим всичко възможно, за да не се стигне до забрани за дизелите в градовете”, обясни Шолц и допълни, че ако градовете и общините искат да намалят вредните емисии, трябва да инвестират в електрически транспорт и зарядни станции.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт