728 x 90

VW складира над 350 000 дизелови коли в Щатите

VW складира над 350 000 дизелови коли в Щатите

Volkswagen обяви, че към февруари тази година компанията е изкупила от американските си клиенти над 350 000 дизелови автомобили, за което са отишли около 7,4 милиарда долара. Изкупуването на дизелите е част от последствията на глобалния скандал „Дизелгейт”, който избухна в Щатите през септември 2015 година, когато стана ясно, че компанията е оборудвала 2-литрови дизелови

Volkswagen обяви, че към февруари тази година компанията е изкупила от американските си клиенти над 350 000 дизелови автомобили, за което са отишли около 7,4 милиарда долара. Изкупуването на дизелите е част от последствията на глобалния скандал „Дизелгейт”, който избухна в Щатите през септември 2015 година, когато стана ясно, че компанията е оборудвала 2-литрови дизелови мотори със софтуеър, даващ невярна информация за нивото на вредните емисии.

Всички тези над 350 000 коли се съхраняват на 37 площадки из цяла Америка, като компанията се е възползвала от всеки свободен терен – стар футболен стадион в покрайнините на Детройт, затворена хартиена фабрика в Минесота и т.н, включително и открити площадки в пустинята в Калифорния.

Съхранението на колите на тези площадки е временно, автомобилите се обслужват технически и компанията гарантира, че те са в движение. Във VW очакват указания какви да бъдат промените при тях преди да ги пратят при дилърите, които да ги предложат на пазара на употребявани коли или да ги изнесат за други държави.

Досега компанията е продала 13 000 от тези дизелови автомобили, а 28 000 са били унищожени.

Преди две години VW се договори с федералните власти в Щатите, че ще предложи избор на собствениците на дизелови коли: да ги продадат на компанията или тя да им ги ремонтира безплатно. И в двата случая VW дължеше парична компенсация на собствениците на коли, участвали в „Дизелгейт”.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт