728 x 90

Volkswagen Group може да смени директора си

Volkswagen Group може да смени директора си

Volkswagen Group обяви, че планира размествания на върха в своето управление. Засега не са ясни точните промени, но Automotive News съобщава, че най-вероятно босът на корпорацията ще бъде сменен. По информация на онлайн изданието, за петък тази седмица е планирана голяма среща на акционери и членове на борда на директорите. На нея се очаква Матиас

Volkswagen Group обяви, че планира размествания на върха в своето управление. Засега не са ясни точните промени, но Automotive News съобщава, че най-вероятно босът на корпорацията ще бъде сменен.

По информация на онлайн изданието, за петък тази седмица е планирана голяма среща на акционери и членове на борда на директорите. На нея се очаква Матиас Мюлер, сегашен CEO на VAG, да отстъпи мястото си на Херберт Дайс, който към момента все още отговаря за дейността на бранда Volkswagen.

Интересното е, че сегашният контракт на Мюлер, който пое поста веднага след избухването на скандала Дизелгейт през септември 2015 година, изтича през 2020 година. Това на практика значи, че потенциална негова смяна ще бъде обвързана с големи неустойки по работното му споразумение.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт