728 x 90

Брекзит вече се отразява негативно на Jaguar Land Rover

Брекзит вече се отразява негативно на Jaguar Land Rover

Несигурността относно развитието на британската икономика след Брекзит и намаляващите продажби на дизелови автомобили вече се отразяват негативно на Jaguar Land Rover (JLR). Базираната на Острова компания планира да съкрати 1000 работници и да намали производството си във Великобритания. Най-много хора ще бъдат освободени в заводите на компанията в Касъл Бромуич и Солихъл. Заради постоянните

Несигурността относно развитието на британската икономика след Брекзит и намаляващите продажби на дизелови автомобили вече се отразяват негативно на Jaguar Land Rover (JLR). Базираната на Острова компания планира да съкрати 1000 работници и да намали производството си във Великобритания. Най-много хора ще бъдат освободени в заводите на компанията в Касъл Бромуич и Солихъл.

Заради постоянните слухове относно мащаба на съкращенията, JLR публикува своя официална позиция, в която обаче не потвърди броя на работните места, които предстои да бъдат съкратени и обясни, че продължава да наема нови служители.

Компанията потвърди, че няма намерение да затваря британските си заводи, в които от 2010 година инвестициите са над 4 милиарда лири.

На годишна база продажбите на Jaguar и Land Rover спадат с двуцифрен ръст – за първото тримесечие на тази година спадът при Land Rover е 20%, а при Jaguar – 26%, като резултатите са сравнени с 2017 година.

Jaguar вече намали производството си в завода в Хейлууд в отговор на намалялото търсене на моделите на британската марка.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт