728 x 90

От 2020 година Smart ще продава в Европа само електромобили

От 2020 година Smart ще продава в Европа само електромобили

Smart се превръща в изцяло електрическа марка в световен мащаб, а не само в Северна Америка. Това потвърди големият шеф на Daimler и Mercedes Дитер Цетче на годишната среща на акционерите в компанията. Вече беше обявено, че Smart ще предлага само електромобили на пазара в Северна Америка, а до 2020 година това трябва да се

Smart се превръща в изцяло електрическа марка в световен мащаб, а не само в Северна Америка. Това потвърди големият шеф на Daimler и Mercedes Дитер Цетче на годишната среща на акционерите в компанията.

Вече беше обявено, че Smart ще предлага само електромобили на пазара в Северна Америка, а до 2020 година това трябва да се случи в Европа и в Азия.

Супер компактните модели на Smart са изключително подходящи за електрифициране, така че марката ще изпревари Mercedes в лансирането на електромобилите. Mercedes създаде специален подбранд за електромобили – EQ, а плановете на голямата марка са да има поне по един електрифициран модел във всеки пазарен сегмент до 2022 година.

През първата четвърт на тази година продажбите на Smart в Щатите са скромни – едва 277 електромобила, което породи слухове, че търговските операции на марката може да бъдат концентрирани само в Калифорния.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт