728 x 90

Ford се отказва от леките коли в Северна Америка

Ford се отказва от леките коли в Северна Америка

С безпрецедентно орязване на моделната си гама в Северна Америка Ford се отказва от леките коли на пазарите в САЩ и Канада и ще залага само на SUV модели и пикапи. На практика компанията ще предлага само спортния Mustang и новия Focus Active – хечбек с вид на квази кросоувър. Списъкът на съкратените модели е

С безпрецедентно орязване на моделната си гама в Северна Америка Ford се отказва от леките коли на пазарите в САЩ и Канада и ще залага само на SUV модели и пикапи.

На практика компанията ще предлага само спортния Mustang и новия Focus Active – хечбек с вид на квази кросоувър. Списъкът на съкратените модели е доста по-дълъг: C-Max, Fiesta, Focus, Fusion и Taurus.

Според вестник The New York Times, в момента Ford губи пари на американския пазар от всяка една продажба на Fiesta, Focus и Fusion, като последният модел с дребни промени се предлага и в Европа като Mondeo.

„В следващите няколко години портфолиото на Ford от леки автомобили ще се състои от само два модела – бестселърът Mustang и новият кросоувър Focus Active, който ще се появи догодина”, се казва в официално съобщение на компанията от вчера.

Новата стратегия на Ford включва и залагане на нови системи за задвижване – така печеливши модели като F-150, Mustang, Explorer, Escape и Bronco ще получат хибридни версии.

Ford планира да започне производство на електромобили през 2020 година, като първо ще представи спортен модел, а до 2022 компанията смята да лансира на пазара 16 електромобила.

От компанията не уточниха кога точно ще изчезнат леките коли от портфолиото на марката, но според вътрешна прогноза, до 2020 година 90 процента от моделната гама на Ford в Северна Америка ще е съставена от пикапи, SUV модели и лекотоварни возила.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт