728 x 90

Китайците откриха двуместните модели на Porsche

    Porsche отчита ръст на продажбите на двуместни модели в Китай, като търсенето за 718 Cayman и Boxster надхвърля прогнозите. Продажбите на тези модели на марката в Китай не вървяха особено добре, тъй като по-голямата част от клиентите, които могат да си позволят такъв автомобил предпочитат да ги вози шофьор. Спортните модели с ограничено пространство в

    Porsche отчита ръст на продажбите на двуместни модели в Китай, като търсенето за 718 Cayman и Boxster надхвърля прогнозите.

    Продажбите на тези модели на марката в Китай не вървяха особено добре, тъй като по-голямата част от клиентите, които могат да си позволят такъв автомобил предпочитат да ги вози шофьор. Спортните модели с ограничено пространство в интериора са в основата на развитието на марката Porsche, но SUV моделите осигуряват най-големите продажби – това е картинката за представянето на компанията на китайския пазар.

    Но сега продажбите на спортни модели започват да растат, потвърди новият шеф на продажбите на Porsche Детлеф фон Платен.

    „Ръстът не идва само от SUV моделите – обясни Фон Платен на салона в Пекин. – Търсенето на моделите 718 Cayman и Boxster също се развива изключително добре.”

    Миналата година Porsche продаде около 71 000 коли в Китай, което е с 10% повече от 2016, а отделно от това всички тези коли са били внос, тъй като марката няма производство в страната. Само 11% от тези продажби обаче се падат на моделите с две врати, което е по-нисък резултат в сравнение със САЩ, пазар №2 за Porsche, където тези модели заемат около 25% от продажбите. Но в Щатите годишните продажби на марката са около 55 000 на година.

    Фон Платен потвърди, че въпреки подобряването на условията за присъствие на чуждестранните компании на местния пазар, Porsche не планира производство в Китай.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт