728 x 90

Ford обяви кога точно спира леките си коли в Америка

Ford обяви кога точно спира леките си коли в Америка

Още в края на следващия месец Ford ще започне да спира производството на моделите, които ще отпаднат от пазара. Тази седмица компанията обяви, че в гамата й ще останат само два леки модела – Mustang и Focus Active. При обявяването на плана за драстично орязване на леките модели от Ford не се ангажираха със срок,

Още в края на следващия месец Ford ще започне да спира производството на моделите, които ще отпаднат от пазара. Тази седмица компанията обяви, че в гамата й ще останат само два леки модела – Mustang и Focus Active.

При обявяването на плана за драстично орязване на леките модели от Ford не се ангажираха със срок, в който това да се случва, но сега вече има яснота.

В края на май спира производството на Focus, а последният Taurus ще бъде произведен през март 2019.

Няколко месеца по-късно, през май 2019 ще бъде прекратено производството и на Fiesta. Що се отнася до Fusion, който в Европа се предлага като Mondeo, от компанията потвърдиха, че в средата на следващото десетилетие е било предвидено ново поколение на модела, но през декември този план е бил отменен.

Ford планира да внася Focus Active от Китай, като това трябва да започне в средата на следващата година и ще се предлага в Щатите като автомобил за моделната 2020.

Според вестник The New York Times, Ford губи от производството на Fusion, Focus и Fiesta, а информацията за сроковете на спиране на производството на леките модели беше потвърдена от компанията.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт