728 x 90

Кой продава най-много коли в Китай?

Кой продава най-много коли в Китай?

През последните две десетилетия Китай се превърна във водещ пазар за голяма част от световните автомобилни производители. Въпреки че местните компании се развиват стремглаво, все още чуждестранните фирми са тези, които доминират пазара. На първо място по продажби през 2017 година е Volkswagen с доставените 3.14 милиона коли. Водещи за бранда са моделите Lavida и

През последните две десетилетия Китай се превърна във водещ пазар за голяма част от световните автомобилни производители. Въпреки че местните компании се развиват стремглаво, все още чуждестранните фирми са тези, които доминират пазара.

На първо място по продажби през 2017 година е Volkswagen с доставените 3.14 милиона коли. Водещи за бранда са моделите Lavida и Phideon, а фактът, че дизелът не играе голяма роля в Китай, помогна значително на VW да избегне трус след Дизелгейт.

След немците се подрежда Honda с 1.42 милион доставени машини през 2017 година, като Китай остана отново най-големият пазар за производителя. Това обаче ще се промени най-вероятно още тази година, тъй като разликата в бройки с пазара в САЩ са минимални.

На трето място се подрежда първият местен производител – Geely е доставил 1.25 милиона коли през 2017 година, като това представлява ръст от невероятните 61 процента спрямо 2016 г.

Изненадващо или не, на четвърто място е Buick. Американската марка дължи съществуването си до голяма степен на китайския пазар, където през 2017 година са били пласирани 1.22 милиона коли.

След Buick в класацията за изминалата година се подреждат Toyota, Nissan, Changan, Baojun, Haval и Ford, който заема десетата позиция.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт