728 x 90

Новата марка на VW потегля с малък кросоувър

Новата марка на VW потегля с малък кросоувър

Volkswagen ще лансира новата си марка за електромобили SOL, която ще присъства на пазара в Китай, със субкомпактен кросоувър. Зад новата марко стои съвместното предприятие JAC Volkswagen, което принадлежи на VW Group и Jianghuai Automobile Co. Новият SOL E20x дебютира през миналата седмица на изложението в Пекин и ще има пробег от над 300 километра

Volkswagen ще лансира новата си марка за електромобили SOL, която ще присъства на пазара в Китай, със субкомпактен кросоувър. Зад новата марко стои съвместното предприятие JAC Volkswagen, което принадлежи на VW Group и Jianghuai Automobile Co.

Новият SOL E20x дебютира през миналата седмица на изложението в Пекин и ще има пробег от над 300 километра с едно зареждане, обяви VW. Засега се знае, че електромобилът ще излезе на китайския пазар през есента.

JAC VW е базиран в източния китайски град Хефей и плановете са за годишно производство на 100 000 електромобила.

Това е третото съвместно предприятие в Китай, в който VW участва. Германският гигант работи още с China FAW Group Corp. и SAIC Motor Corp.

VW е най-големият производител на леки автомобили в Китай с почти 1,01 милиона продадени коли под различни марки за първите три месеца на годината, което е увеличение с 13% в сравнение със същия период миналата година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт