728 x 90

Новият тестови полигон на Ford симулира температури от -40 до 50 градуса (видео)

    Ford се похвали с обновено тестово съоръжение близо до централата си в Кьолн, което е едно от най-модерните подобни комплекси в цялата автомобилна индустрия. В него могат да се тестват до 10 коли едновременно, като може да се постигне температура на въздуха от -40 до 50 градуса по скалата на Целзий. Освен това, влажността може

    Ford се похвали с обновено тестово съоръжение близо до централата си в Кьолн, което е едно от най-модерните подобни комплекси в цялата автомобилна индустрия.

    В него могат да се тестват до 10 коли едновременно, като може да се постигне температура на въздуха от -40 до 50 градуса по скалата на Целзий. Освен това, влажността може да бъде невероятните 95 процента, а наличието на кислород във въздуха – като при надморско равнище от 5,200 метра.

    Симулацията на вятър и буря е още по-впечатляваща. Скоростта на вятъра може да достигне 250 км/ч, а изкуственият снеговалеж наподобява най-лютата зима. 

    Ford се гордее, че електрическата енергия, необходима за управлението на тестовия център, идва изцяло от възобновяеми източници. За да функционира, съоръжението се нуждае от 11 мегавата електрическа енергия.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт