728 x 90

PSA засилва производството на SUV автомобили

PSA засилва производството на SUV автомобили

Френският автомобилен гигант PSA обяви, че ще увеличи производството на някои от своите SUV модели, за да може да отговори на нарастващия потребителски интерес. Още една производствена линия за Citroen C5 Aircross ще получи заводът в Рен, а Peugeot 5008 ще получи допълнителна смяна в Сошо. От немския представител Opel Grandland X пък ще излизат допълнителни

Френският автомобилен гигант PSA обяви, че ще увеличи производството на някои от своите SUV модели, за да може да отговори на нарастващия потребителски интерес.

Още една производствена линия за Citroen C5 Aircross ще получи заводът в Рен, а Peugeot 5008 ще получи допълнителна смяна в Сошо. От немския представител Opel Grandland X пък ще излизат допълнителни бройки от фабриката на марката в Айзенах.

В първата четвърт на настоящата година, PSA е успял да реализира цели 250 000 бройки от всички свои SUV автомобили, което отрежда на компанията пазарен дял от 17 процента в Европа.

Общо в цялата гама на PSA, включваща марките Peugeot, Citroen, Opel, DS и Vauxhall, могат да бъдат открити 11 модела, които спадат към класовете кросоувър и SUV.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт