728 x 90

Peugeot спира производството си в Иран

    PSA Group обяви, че ще спре производството на автомобили от съвместните компании в които участва с иранските си партньори, за да не попадне под ударите на американските санкции, обявени след изтеглянето на Вашингтон от т.нар. „Иранска ядрена сделка”. От PSA обявиха, че това ще се случи до 6 август, като компанията обяви, че с помощта

    PSA Group обяви, че ще спре производството на автомобили от съвместните компании в които участва с иранските си партньори, за да не попадне под ударите на американските санкции, обявени след изтеглянето на Вашингтон от т.нар. „Иранска ядрена сделка”.

    От PSA обявиха, че това ще се случи до 6 август, като компанията обяви, че с помощта на френското правителство ще търси компенсации от администрацията на Доналд Тръмп.

    PSA и Renault бяха сред най-активните автомобилни компании, завърнали се на пазара в Иран, след като ембаргото срещу страната беше вдигнато при подписването на ядрената сделка от Барак Обама и съюзниците на САЩ. Най-големите местни партньори на френските компании са Iran Khodro и SAIPA, като за тях се установи, че са продължили да произвеждат коли след въвеждането на последните санкции и изтеглянето на западните им партньори.

    PSA обяви договори за производство на автомобили на стойност 700 милиона евро, а от Renault обяви, че ще строи нов завод, за да увеличи годишното си производство в Иран на 350 000 коли.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт