728 x 90

Сливането на Renault и Nissan изглежда няма да се случи

    Информациите от по-рано тази година, че Renault и Nissan ще се слеят в една обща гигантска компания май ще се окажат неверни. Лично босът на двете фирми, Карлос Гон, опроверга твърденията в скорошно интервю. "Всеки, който иска Nissan и Mitsubishi да станат собственост на Renault има нулев шанс да види това да се случва," коментира

    Информациите от по-рано тази година, че Renault и Nissan ще се слеят в една обща гигантска компания май ще се окажат неверни. Лично босът на двете фирми, Карлос Гон, опроверга твърденията в скорошно интервю.

    "Всеки, който иска Nissan и Mitsubishi да станат собственост на Renault има нулев шанс да види това да се случва," коментира Гон. Хирото Саикава, CEO на Nissan, добавя, че сливане "няма да се случи".

    Разбира се, отказването от потенциално сливане не означава, че задълбочените партньорски отношения между френската и японската фирми ще бъдат прекратени.

    Още при първите слухове за евентуално сливане стана ясно, че подобна сделка ще бъде изключително трудна, тъй като тя трябва да бъде одобрена от правителствата на Япония и Франция. Освен това, Франция държи 15 процента от Renault, като отказът от влияние ще бъде доста труден.

    Ако сливането все пак се случи, то възможностите за ръководене на новата фирма са няколко. От една страна, могат да бъдат запазени централите във Франция и Япония, а от друга може да бъде направена една обща нова централа на неутрално място. Засега се споменават Лондон и град в Холандия като потенциални локации.

    Гон иска да увеличи сериозно икономиите от синергии в двете компании, като целта е до 2020 г. да се съхранят не по-малко от 10 милиарда евро. През 2016 година тази цифра беше двойно по-малка.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт