728 x 90

Hyundai обмисля придобиване на Fiat Chrysler Automobiles?

Hyundai обмисля придобиване на Fiat Chrysler Automobiles?

Според различни водещи бизнес издания, Hyundai планира да направи предложение за закупуване на контролен пакет акции от американо-италианския производител FCA. Според Asia Times, планът на корейците е да изчакат още малко, тъй като според специалисти скоро ще започне процес по падане на акциите на FCA. След това, в подходящия момент, запитването ще бъде направено от

Според различни водещи бизнес издания, Hyundai планира да направи предложение за закупуване на контролен пакет акции от американо-италианския производител FCA.

Според Asia Times, планът на корейците е да изчакат още малко, тъй като според специалисти скоро ще започне процес по падане на акциите на FCA. След това, в подходящия момент, запитването ще бъде направено от азиатците.

През май 2019 година сегашният бос на FCA, Серджо Маркионе, ще се раздели с водещата си роля в производителя, като именно тогава ще бъде и крайният срок за реализиране на сделката.

Маркионе отчаяно търси голям партньор през последните няколко години, за да осигури по-светло бъдеще на фирмата, след като остави управлението й. Засега обаче никой не отликва на желанията му.

Засега няма потвърждение или отричане на информацията от страна на Hyundai, като корейците казват, че не коментират слухове от медиите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт