728 x 90

Производството на първата джипка от Aston Martin стартира догодина в Уелс

Производството на първата джипка от Aston Martin стартира догодина в Уелс

Aston Martin анонсира начало за производството на своя първи кросоувър през 2019 година. Монтажът на премиум джипката ще бъде организиран в ново предприятие в Уелс. В завода ще бъдат създадени 750 работни места, 150 от които вече са заети. По неофициални данни, първият кросоувър на Aston Martin ще носи името Varekai. Високопроходимото возило ще представлява

Aston Martin анонсира начало за производството на своя първи кросоувър през 2019 година. Монтажът на премиум джипката ще бъде организиран в ново предприятие в Уелс. В завода ще бъдат създадени 750 работни места, 150 от които вече са заети.

По неофициални данни, първият кросоувър на Aston Martin ще носи името Varekai. Високопроходимото возило ще представлява серийна версия на концепта DBX, който беше представне през пролетта на 2015 г. по време на автомобилното изложение в Женева.

Серийната версия, в отличие от двувратия прототип, ще получи купе с четири врати. Новият автомобил Aston Martin Varekai ще се конкурира с Lamborghini Urus, Maserati Levante, Bentley Bentayga и Porsche Cayenne.

Всички технически характеристики на автомобила засега се пазят в тайна. По неофициални данни, базовата версия на британската джипка ще получи четирилитров V8 битурбо двигател с около 600 к.с., произведени от Mercedes-AMG. Топ вариантът ще има V12 5,2-литров мотор с две турбини и 750 "коня". Не е изключено гамата на Aston Martin Varekai да се допълни с хибридна и напълно електрическа модификация.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт