728 x 90

Fiat Chrysler видя заплаха от Mahindra в САЩ

Fiat Chrysler видя заплаха от Mahindra в САЩ

Международният концерн Fiat Chrysler Automobiles подаде жалба в комитета в търговия на САЩ за да попречи на плановете на индийската компания Mahindra да продава на американския пазар кросоувъри със сходна външност като емблематичния Jeep. Холдингът се оплаква, че Mahindra Roxor използва ключови характеристики от фирмения стил на Jeep. "Те са създали практически идентично копие на

Международният концерн Fiat Chrysler Automobiles подаде жалба в комитета в търговия на САЩ за да попречи на плановете на индийската компания Mahindra да продава на американския пазар кросоувъри със сходна външност като емблематичния Jeep. Холдингът се оплаква, че Mahindra Roxor използва ключови характеристики от фирмения стил на Jeep.

"Те са създали практически идентично копие на знаковия дизайн от Jeep," – твърди FCA в жалбата, която е придружена от сравнителен снимков материал. Mahindra Roxor е изграден върху базата на всъдехода Thar, който представлява модернизиран вариант на военния Willys CJ-3B, образец 1953 година.

Roxor не може да се използва по обикновените пътища, с изключение като туристически автомобил или в селското стопанство. Цената му в САЩ започва от $15 499.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт