728 x 90

Европейците предпочитат по-евтини електромобили

    Половината от електромобилите, продадени в Западна Европа през първата половина на 2018 година са от средния или по-ниския ценови сегмент, показва статистиката. Все още обаче този сегмент е с доста разтегливи граници и в него влизат различни модели като Nissan Leaf, VW e-Golf и BMW i3. Посочването на тези три модела не е случайно, тъй

    Половината от електромобилите, продадени в Западна Европа през първата половина на 2018 година са от средния или по-ниския ценови сегмент, показва статистиката. Все още обаче този сегмент е с доста разтегливи граници и в него влизат различни модели като Nissan Leaf, VW e-Golf и BMW i3. Посочването на тези три модела не е случайно, тъй като общо те държат 40% от продажбите на всички електромобили в западната част на Стария континент.

    При малките и субкомпактните електрически модели най-продавани са електрическия Smart и Renault Zoe, а в премиум класа лидер е Tesla Model S. При SUV моделите и кросоувърите пък най-продаван е Model X на Tesla. Що се отнася до търговските возила, там лидерството държи e-NV200 на Nissan.

    Анализаторите обаче предричат доста интересни размествания на пазара на електромобили в Европа, при това в съвсем близко бъдеще, защото се очаква лансирането на много нови SUV модели и кросоувъри, както и настъплението на Model 3 на Tesla на този пазар.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт