728 x 90

Американска компания се цели 2,5 милиона точки за зареждане

    ChargePoint, оператор на една от най-големите мрежи от точки за зареждане на електромобили, обяви амбициозен план за разрастване в световен план, като целта е да открие 2,5 милиона точки до 2025 година. Сега в мрежата на ChargePoint влизат 53 000 точки за зареждане на електромобили. Компанията е базирана в Силициевата долина, а сред акционерите в

    ChargePoint, оператор на една от най-големите мрежи от точки за зареждане на електромобили, обяви амбициозен план за разрастване в световен план, като целта е да открие 2,5 милиона точки до 2025 година. Сега в мрежата на ChargePoint влизат 53 000 точки за зареждане на електромобили.

    Компанията е базирана в Силициевата долина, а сред акционерите в нея са BMW, Daimler и Siemens. ChargePoint не притежава точките за зареждане, които управлява и работи по модел, сходен с този на Uber и Airbnb.

    Главният изпълнителен директор на ChargePoint Паскуале Романо обясни, че бройката от 2,5 милиона точки не е случайно избрана, тъй като в компанията очакват до 2025 година в световен мащаб да има в движение около 20 милиона електромобили.

    Компанията вече набра финансиране в размер на 125 милиона долара, за да се разраства в Европа, а според агенция Reuters до 2022 година се очаква ChargePoint да излезе на някоя от големите фондови борси.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт