728 x 90

Прокуратурата обвини Audi в подправяне на протоколи от тестове

Прокуратурата обвини Audi в подправяне на протоколи от тестове

Прокуратурата на Мюнхен обвини Ауди във фалшифициране на регистрационни номера на автомобили и протоколи от тестове. Това бе съобщено от авторитетното издание Süddeutsche Zeitung с източник познат от хода на разследването. Според данните, компанията умишлено е скривала данни за изхвърлянето на вредни вещества и разход на гориво при експлоатацията на коли в Южна Корея. Официално

Прокуратурата на Мюнхен обвини Ауди във фалшифициране на регистрационни номера на автомобили и протоколи от тестове. Това бе съобщено от авторитетното издание Süddeutsche Zeitung с източник познат от хода на разследването.

Според данните, компанията умишлено е скривала данни за изхвърлянето на вредни вещества и разход на гориво при експлоатацията на коли в Южна Корея. Официално потвърждение на тази информация засега няма.

По предварителни данни в резултат на изпитанията са вкарвани подправени номера на автомобили. След това е получавано разрешение за експлоатация на аудита в Южна Корея. Следствието е насочило вниманието си към високопоставени хора в Audi. Имената им все още се пазят в тайна.

Вероятното подправяне на тестови протоколи е започнало през 2013 година. Според източника на немското издание към момента са установени 18 случая на мошеничество. В самата компания "Ауди" сега се води вътрешно разследване на инцидента.

Междувременно надзорният съвет на автомобилния концерн VW Group реши да освободи ръководителя на Audi Руперт Щадлер. Бившият главен мениджър бе задържан преди няколко месеца във връзка с "дизеловия скандал". От "Фолксваген" това решение мотивираха с факта, че Щадлер "не е в състояние да изпълнява задълженията си поради досъдебното задържане". В този случай страните постигнаха споразумение за доброволно уволнение.

Руперт Щадлер беше арестуван от германските власти през юни 2018 г. в подозрение за участие в скандала "дизелгейт" около концерна Фолксваген. Изпълнителният директор на Audi е заподозрян в измама и участие в рекламна кампания, която съдържа невярна информация умишлено. В момента 55-годишният топ мениджър е в затвора в град Аугсбург в южна Германия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт