728 x 90

Лада вкарва платформа на Renault-Nissan до 2021 г.

Руската компания "АвтоВАЗ" към 2021 г. ще започне производство на автомобили върху новата платформа на Renault-Nissan, съобщи на специализиран форум в Толиати вицепрезидентът по търговските въпроси Венкатран Мамилапале и допълни: "Моделите, които сега са в производство до 2021 г. значително ще се променят. С внедряването на новата промишлена платформа ще се промени и Lada Vesta

Руската компания "АвтоВАЗ" към 2021 г. ще започне производство на автомобили върху новата платформа на Renault-Nissan, съобщи на специализиран форум в Толиати вицепрезидентът по търговските въпроси Венкатран Мамилапале и допълни: "Моделите, които сега са в производство до 2021 г. значително ще се променят. С внедряването на новата промишлена платформа ще се промени и Lada Vesta и цялата съвременна моделна гама."

Произведените от Русия компоненти ще бъдат закупени не само за АвтоВАЗ и местните заводи на Рено и Нисан, но и за производствените мощностти на алианса извън държавата. Закупуването на компоненти за коли от тези брандове се осъществява чрез единна структура под абревиатура ARNZ. Тази схема позволява да се намали покупната цена на частите поради покупката на по-големи количества.

Още преди година беше съобщено, че следващото поколение Lada Granta ще се създаде върху базата на модифицирана версия на платформата Global Access, която е залегнала в основата на Logan. Следващата Lada 4×4 също се разработва върху тази платформа.

Междувременно АвтоВАЗ назначи нов началник по качеството. От миналата седмица тази длъжност се оглавява вече от Ксавие Ежер, който работи за Renault вече четвърт век.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт