728 x 90

Прокуратурата глоби Audi с 800 млн евро за подправяне на протоколи от тестове

Прокуратурата глоби Audi с 800 млн евро за подправяне на протоколи от тестове

Ауди трябва да заплати 800 млн евро във връзка с манипулациите около показателите за изхвърляните в атмосферата вредни вещества от дизеловите автомобили, съобщиха днес водещите световни медии. Това отсъди наложи прокуратурата в Мюнхен, а Audi от своя страна реши да не оспорва присъдата. Става дума за колите с V6 и V8 мотори. От концерна подчертават,

Ауди трябва да заплати 800 млн евро във връзка с манипулациите около показателите за изхвърляните в атмосферата вредни вещества от дизеловите автомобили, съобщиха днес водещите световни медии. Това отсъди наложи прокуратурата в Мюнхен, а Audi от своя страна реши да не оспорва присъдата.

Става дума за колите с V6 и V8 мотори. От концерна подчертават, че "изплащането на глобата непосредствено ще окаже влияние върху финансовите показатели на VW Group". Прокуратурата в Мюнхен обвини Ауди в "небрежност при нарушаване на правилата" и "незаконно придобиване на икономически ползи".

По-рано надзорният съвет на автомобилния концерн "Фолксваген" реши да освободи ръководителя на Audi Руперт Щадлер. Бившият главен мениджър на компанията беше задържан преди няколко месеца във връзка с "дизелгейт". Във VW Group това решение се обяснява с факта, че той "не е в състояние да изпълнява задълженията си поради предварителното задържане". Същевременно страните постигнаха споразумение за доброволно уволнение.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт