728 x 90

Какви електромобили си поръчват норвежците?

Какви електромобили си поръчват норвежците?

Норвегия е най-успешният пазар за електромобили в световен мащаб, особено що се отнася до процентът продажби, които заемат екологичните возила от сделките за нови коли. В момента норвежците са поръчали над 30 000 електромобила и нетърпеливо чакат доставката им. Да видим обаче какви са техните предпочитания. Без особени изненади лидер тук е Tesla Model 3

Норвегия е най-успешният пазар за електромобили в световен мащаб, особено що се отнася до процентът продажби, които заемат екологичните возила от сделките за нови коли. В момента норвежците са поръчали над 30 000 електромобила и нетърпеливо чакат доставката им. Да видим обаче какви са техните предпочитания.

Без особени изненади лидер тук е Tesla Model 3 с около 10 000 резервации и поръчки. Следва Audi e-tron quattro с 6300 поръчки, но с повече събрани пари като предварително плащане при дилърите.

За място в Топ 3 се борят електрическите версии на Hyundai Kona и Kia Niro. Доставките на Kona вече започнаха, но дилърите имат да изпълняват около 6000 поръчки, а при Niro те са 5900.

Следва новият Nissan Leaf с 3000 резервации и вече стартирали доставки, както и Jaguar I-Pace, също с 3000 резервации.

Малко по-назад са Porsche Taycan (2300 поръчки) и Mercedes EQC с 2200 резервации.

BMW отпуска квота от 1000 бройки за електрическата версия на X3 – iX3 и дилърите на марката в Норвегия вече обявиха, че са я изчерпили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт