728 x 90

Бъдещето на Smart е под въпрос

Бъдещето на Smart е под въпрос

Smart, автомобилният бранд на Daimler фокусиран върху разработката на малки градски коли, може да изчезне от автомобилния хоризонт в рамките на следващото десетилетие. Причината за това е, че Renault отказва да продължи партньорството си с марката, с която разработват съвместно дуото Twingo/ForFour. Без подкрепата на французите бизнес моделът на Smart няма да бъде успешен. Съществуват

Smart, автомобилният бранд на Daimler фокусиран върху разработката на малки градски коли, може да изчезне от автомобилния хоризонт в рамките на следващото десетилетие.

Причината за това е, че Renault отказва да продължи партньорството си с марката, с която разработват съвместно дуото Twingo/ForFour. Без подкрепата на французите бизнес моделът на Smart няма да бъде успешен.

Съществуват няколко варианта. При единия, Daimler ще намери нов партньор, с който да си партнира и да продължи да продава автомобили Smart. В момента като възможна опция се сочи Geely.

При другия вариант Daimler ще преустанови съществуването на Smart до 2026 или 2028 година, като вместо това Mercedes-Benz ще лансира нов мини модел, който ще се позиционира под сегашния A-Class.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт