728 x 90

Hyundai-KIA назначи дизайнера на Lamborghini Murcielago за свой ръководител

Hyundai-KIA назначи дизайнера на Lamborghini Murcielago за свой ръководител

Люк Донкерволке ще замени Петер Шрайер на кормилото на дизайнерския отдел в Hyundai-KIA. Донкерволке идва от по-ниските нива на йерархията при корейците, като досега отговаряше за визията на брандовете Hyundai и Genesis. Белгийският дизайнер е част от производителя от 2015 година насам, като сега ще поеме централна позиция в определяне на корпоративния дизайн. Шрайер ще

Люк Донкерволке ще замени Петер Шрайер на кормилото на дизайнерския отдел в Hyundai-KIA. Донкерволке идва от по-ниските нива на йерархията при корейците, като досега отговаряше за визията на брандовете Hyundai и Genesis.

Белгийският дизайнер е част от производителя от 2015 година насам, като сега ще поеме централна позиция в определяне на корпоративния дизайн. Шрайер ще продължи да работи с корейците, но ще бъде нещо като консултант не постоянно свързан с марките.

Преди да се присъедини към Hyundai-KIA, Донкерволке прекарва дълго време в редиците на различни марки от концерна Volkswagen Group. Първият му голям успех е поемането на дизайна в Lamborghini, където е отговорен за създаването на Murcielago.

В самото начало на кариерата си той създава дизайна и за първите модерни поколения на Skoda Octavia и Fabia, които върнаха чешката марка към живот в края на 90-те години на миналия век.

За последно преди да премине в Hyundai-KIA той е ръководител на дизайнерския отдел в Bentley.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт