728 x 90

Китай може да завърши годината със спад на пазара на коли

Китай може да завърши годината със спад на пазара на коли

Най-големият пазар за нови автомобили – Китай, записа спад с 11,7% през октомври, като това е подсказване, че 2018 може да завърши със спад, нещо което не се е случвало от 1990 година насам. Октомври се оказа четвъртият пореден месец със спад на продажбите, а тези почти 12 процента са най-големият спад от началото на

Най-големият пазар за нови автомобили – Китай, записа спад с 11,7% през октомври, като това е подсказване, че 2018 може да завърши със спад, нещо което не се е случвало от 1990 година насам. Октомври се оказа четвъртият пореден месец със спад на продажбите, а тези почти 12 процента са най-големият спад от началото на 2012 година насам.

Според представители на Китайската асоциация на автомобилните производители (CAAM) ще е „много трудно” пазарът да завърши 2018 с положителен знак. От началото на януари до края на октомври в Китай са продадени 22,87 милиона нови коли, което е с 0,1% по-малко в сравнение със същия период на 2017 година.

Анализаторите на китайския автомобилен пазар обявиха, че спадът през октомври, когато бяха реализирани 2,38 милиона коли, е бил очакван, но също прогнозираха, че едва ли ще се намери нещо, което да обърне посоката на развитие на пазара в следващите месеци.

Китайската икономика показва ясни признаци на забавяне, а търсенето на нови коли отслабва, като купувачите започват да отлагат покупките. Освен това, търговската война със САЩ и размяната на мита между двете държави, също се отразява негативно на продажбите на нови коли, допълниха от СААМ.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт