728 x 90

Обновеният VW Passat ще се прави в Чехия, а Skoda със завод у нас?

Volkswagen анонсира намеренията си да преструктурира производствения процес на част от своите модели, за да може да осигури достатъчно производствен капацитет за предстоящите си електрически автомобили. По все още непотвърдена информация, немците ще преместят монтажната дейност на Passat в Чехия като ще възложат задачата на Skoda да сглобява возилото от D сегмента. Заводите в Емден

Volkswagen анонсира намеренията си да преструктурира производствения процес на част от своите модели, за да може да осигури достатъчно производствен капацитет за предстоящите си електрически автомобили.

По все още непотвърдена информация, немците ще преместят монтажната дейност на Passat в Чехия като ще възложат задачата на Skoda да сглобява возилото от D сегмента. Заводите в Емден и Хановер ще бъдат преоборудвани изцяло за работа по електрически автомобили.

Именно в Емден се прави сегашният Passat, който се очаква да бъде обновен съвсем скоро. Когато това се случи, моделът ще се премести във фабриката на Skoda в Квасини, но това изобщо няма да е лесна задача, тъй като тя вече оперира на почти пълен капацитет.

По информация на Handelsblatt, точно това може да накара марката от Чехия да премести част от производството си в нов завод, като възможните локации засега са Турция и България.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт