728 x 90

Нови подробности около партньорството между Ford и VW

    През юни тази година Volkswagen и Ford поставиха началото на партньорските си взаимоотношения с подписването на т.нар. Memorandum of Understanding. Текстът се фокусира върху съвместната работа на двете компании над лекотоварни автомобили, но също така отприщи и вълна от слухове за бъдещ алианс със споделена собственост. Вчера представители на немската марка са говорили пред медии,

    През юни тази година Volkswagen и Ford поставиха началото на партньорските си взаимоотношения с подписването на т.нар. Memorandum of Understanding. Текстът се фокусира върху съвместната работа на двете компании над лекотоварни автомобили, но също така отприщи и вълна от слухове за бъдещ алианс със споделена собственост.

    Вчера представители на немската марка са говорили пред медии, като са дали малко повече яснота за случващото се. По думите лично на боса на VW, Херберт Дайс, разговорите между двете фирми продължавт да текат и в момента, като се обсъждат множество възможности за взаимна полза.

    Дайс коментира, че VW може да бъде полезен на Ford в Европа, където Синият Овал изпитва известни трудности през последните години и е на сериозна финансова загуба.

    В замяна, VW може да се възползва от производствените мощности на американската компания, която разполага с много заводи на територията на САЩ. Именно там немците искат да разширят дейността си.

    Повече и по-конкретни детайли Дайс обещава да бъдат разпространени в първите седмици на 2019 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт