728 x 90

Volvo ще продава електрически камиони в Щатите от 2020 година

Volvo ще продава електрически камиони в Щатите от 2020 година

Volvo Trucks планира да стартира продажба на електрически влекачи в Щатите през 2020 година, обяви №2 по производство на камиони в световен мащаб. Преди това компанията ще организира тестове на електрическите си камиони в Калифорния. Volvo Buses продава електрически автобуси в Европа от 2011 година и досега компанията е реализирала над 4000 продежби. По-рано тази

Volvo Trucks планира да стартира продажба на електрически влекачи в Щатите през 2020 година, обяви №2 по производство на камиони в световен мащаб. Преди това компанията ще организира тестове на електрическите си камиони в Калифорния.

Volvo Buses продава електрически автобуси в Европа от 2011 година и досега компанията е реализирала над 4000 продежби.

По-рано тази година Volvo Trucks обяви, че влекачът FL, който е с електрическо задвижване, може да тегли 16 тона на разстояние до 300 км с едно зареждане на батериите.

През 2020 година трябва да започнат продажбите на модела FE, който пък ще мине тестове в Германия догодина. Тук товароносимостта е 27 тона, батерията може да е с мощност 200 или 300 киловатчаса, а мощността на двата електромотора е 496 конски сили. Пробегът на камиона с едно зареждане е 200 километра, а зареждането отнема 2 часа на станция за бързо зареждане.

Моделът, който ще се появи в Щатите – VNR Electric, е базиран на дизеловия VNR, но с електрическото задвижване от FE.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт