728 x 90

В Канада искат бойкот на колите на GM, произведени в Мексико

В Канада искат бойкот на колите на GM, произведени в Мексико

Профсъюзите в един от заводите на General Motors в Ошава, Канада, призоваха купувачите на нови автомобили в Щатите и Канада да бойкотират колите, произведени от GM в Мексико. Призивът е в резултат на плановете на GM да затвори завода в Ошава до края на тази година, въпреки че има договор за производство на коли там

Профсъюзите в един от заводите на General Motors в Ошава, Канада, призоваха купувачите на нови автомобили в Щатите и Канада да бойкотират колите, произведени от GM в Мексико.

Призивът е в резултат на плановете на GM да затвори завода в Ошава до края на тази година, въпреки че има договор за производство на коли там до септември 2020.

Решението на GM ще извади на улицата почти 3000 човека, който работят на конвейера, а решението е част от програмата на компанията за намаляване на разходите и пренасочване на повече средства към развитието и производството на електромобили и автономни автомобили.

Годишно в Канада и Щатите се продават около 650 000 коли, произведени от GM в Мексико, като това означава около 20 милиарда долара оборот.

Шефът на профсъюза Unifor Джери Диас уточни, че бойкотът е насочен към колите, които идват от Мексико, а не към всички автомобили на GM.

Според него, ако това няма резултат, работниците в завода в Ошава, ще започнат стачка. Основното производство там е Chevrolet Equinox.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт