728 x 90

Май ще има наследник на Toyota GT86 и Subaru BRZ

    След публикациите в японската преса, че Toyota и Subaru не планират да лансират наследник на спортните купета GT86 и BRZ, двете компании отрекоха тези предположения и обявиха, че вече разработват следващото поколение на тези модели. Японското издание Best Car даде най-подробна прогноза на мрачното бъдеще на GT86 и BRZ, като обясни, че при Toyota моделът

    След публикациите в японската преса, че Toyota и Subaru не планират да лансират наследник на спортните купета GT86 и BRZ, двете компании отрекоха тези предположения и обявиха, че вече разработват следващото поколение на тези модели.

    Японското издание Best Car даде най-подробна прогноза на мрачното бъдеще на GT86 и BRZ, като обясни, че при Toyota моделът ще бъде заместен от най-евтината версия на новата Supra с 4-цилиндров двигател, а при Subaru нишата на BRZ ще остане празна.

    Говорител на Subaru САЩ обяви, че японската марка „не може да потвърди информацията на Best Car” и в същото време обясни, че компанията „напредва с развитието на следващото поколение на BRZ, но за момента няма повече информация за модела”.

    В почти същия дух е и изказването от страна на говорителя на Toyota. С оглед на това, че до момента няма засечен на тестове нито един предсериен прототип на двата модела, то дори и те да имат наследник, това едва ли ще се случи скоро. Все пак, ако се ориентираме по това колко време чакахме новата Supra, то определено феновете на двете спортни купета трябва да са търпеливи.

    В същото време е възможно, ако това стане в по-далечно бъдеще, следващият съвместен проект на двете марки да съживи друга легенда на Toyota – MR2, само че като електрическо купе.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт