728 x 90

Рекордните разпродажби на Mazda MX-5 вървят по-бавно

Рекордните разпродажби на Mazda MX-5 вървят по-бавно

Ако има всеобщи любимци на феновете на автомобили в глобален мащаб, то Mazda MX-5 е далеч напред в този списък, при това с всички поколения на модела. Сега, точно преди началото на салона в Чикаго Mazda Америка отвори поръчките за специалната версия на MX-5 – 30th Anniversary, посветена на 30-ата годишнина на модела. Колите са

Ако има всеобщи любимци на феновете на автомобили в глобален мащаб, то Mazda MX-5 е далеч напред в този списък, при това с всички поколения на модела.

Сега, точно преди началото на салона в Чикаго Mazda Америка отвори поръчките за специалната версия на MX-5 – 30th Anniversary, посветена на 30-ата годишнина на модела. Колите са общо 3000, като за пазара в Щатите са предназначени 500, които вече всички са продадени или резервирани, при това за едва 4 часа. Предполага се, че останалите 2500, които са за останалата част на света също ще се продадат много бързо.

Специалната версия дебютира в Чикаго и основната разлика с „обикновената” MX-5 е по-специалният цвят, в техниката няма промени.

Преди 5 години, когато Mazda лансира друга специална версия на MX-5 – 25th Anniversary, естествено, посветена на 25-ата годишнина от лансирането на първата генерация на модела, колите за Щатите бяха едва 100, но се продадоха за 10 минути.

В Щатите цените на двете версии на MX-5 30th Anniversary са 34 995 и 37 995 долара, а запазването на кола става с депозит от 500 долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт