728 x 90

General Motors може да напусне Австралия

    От 1908 година насам Holden представлява американския гигант General Motors в Австралия, но това може съвсем скоро да се промени. GM прекрати производството си на автомобили в Австралия през октомври 2017 и оттогава насам е само вносител и дистрибутор на коли за местния пазар. Според Australian Financial Review GM планира да прехвърли присъствието си на

    От 1908 година насам Holden представлява американския гигант General Motors в Австралия, но това може съвсем скоро да се промени. GM прекрати производството си на автомобили в Австралия през октомври 2017 и оттогава насам е само вносител и дистрибутор на коли за местния пазар.

    Според Australian Financial Review GM планира да прехвърли присъствието си на голям вносител на автомобили и на практика да се изтегли от Австралия. Това ще стане чрез продажба на марката Holden, като кандидат №1 е британската компания Inchcape Motors. В Австралия Inchcape се представлява от Trivett, която ще поеме вноса и дистрибуцията на моделите на Holden.

    Сега Trivett е ексклузивен вносител и дистрибутор на Subaru в Австралия и Нова Зеландия, освен това представлява в тази част на света и Jaguar, Land Rover, Mitsubishi, Isuzu, Peugeot, Citroen и Volkswagen.

    От GM засега не коментират бъдещето на Holden, като марката записа 60 751 продажби за миналата година, което е 32% по-малко в сравнение с 2017. Пазарният дял на Holden на австралийския пазар е 6,5%, а само за сравнение – през 2002 година Holden беше най-продаваната марка на домашния си пазар.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт