728 x 90

Китайци ще предлагат електрически бусове и камиони в Европа

    Китайският автомобилен производител BYD лансира в Испания гамата си електрически возила, които планира да предлага в цяла Европа. Става въпрос за камиони, товарни ванове и специализирана техника като електрокари и влекачи за летища и големи складове. Китайски компании вече предлагат електрически градски автобуси както в Европа, така и в Северна Америка, но тази експанзия позагуби

    Китайският автомобилен производител BYD лансира в Испания гамата си електрически возила, които планира да предлага в цяла Европа. Става въпрос за камиони, товарни ванове и специализирана техника като електрокари и влекачи за летища и големи складове.

    Китайски компании вече предлагат електрически градски автобуси както в Европа, така и в Северна Америка, но тази експанзия позагуби скорост в последните месеци с оглед на информацията, че често обявеният пробег с едно зареждане е доста по-голям от реалното представяне на автобусите и в Канада поне един град обяви, че се отказва от китайските возила.

    От BYD обявиха, че електрическите камиони и ванове, които излизат на пазара в Испания, вече се продават в Китай, а що се отнася до пазара на електрокари на Стария континент, то според компанията, той има сериозен потенциал за ръст.

    Плановете на BYD са лансирането на пълна гама търговски електрически возила – от ванове през камиони и автобуси, включително и междуградски.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт