728 x 90

Renault продава най-много електромобили в Европа

    За 4-а поредна година Renault е №1 на пазара на електромобили в Европа, обяви френската компания при представянето на резултатите си за 2018-а. В цифри това означава пазарен дял от 22,2% при продажбите на електромобили миналата година на територията на Стария континент. Субкомпактният Zoe реализира почти 40 000 продажби през миналата година (ръст с 26%

    За 4-а поредна година Renault е №1 на пазара на електромобили в Европа, обяви френската компания при представянето на резултатите си за 2018-а. В цифри това означава пазарен дял от 22,2% при продажбите на електромобили миналата година на територията на Стария континент.

    Субкомпактният Zoe реализира почти 40 000 продажби през миналата година (ръст с 26% на годишна база), като с това се класира съвсем близо до новия Nissan Leaf. При лекотоварните търговски електромобили лидерството е за Kangoo Z.E. с почти 9000 продажби и ръст от над два пъти, както и около 40% дял при продажбите на този тип возила.

    Втората позиция в Европа заема Nissan, като общите продажби на Leaf и e-NV200 са с малко по-ниски от тези на Renault.

    Очаква се, че второто поколение на Zoe ще продължи успехите на Renault, но пазарът в Европа ще се промени сериозно, когато се появи и I.D хечбекът на Volkswagen, който ще е пряк конкурент на Leaf и ще е с размерите на Golf.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт